Erken yumurtalık yetmezliği, bir kadının yumurtalıklarının 40 yaşından önce çalışmightı bırakması sonucu ortaya çıkar ve bu durum adetlerin düzensizleşmesine veya hiç olmamasına ve kısırlığa yol açar.
Bu tip bulguları olan kadınlar bunlardan da yararlanabilir. Ancak bu belirtiler bazı kadınlarda silik olur, bazıları yumurtlama olup bittikten sonra oluşur, bu nedenle kullanımı çAlright pratik değildir.
Women of all ages combating anovulation and enduring infertility problems can discover hope in assisted reproductive strategies. Right here, you'll find in depth details about the causes, signs and symptoms, and consequences of anovulation.
Cinsel Sağlık: Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, salgıda değişikliklere yol açabilir. Prezervatif kullanımı, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmada etkilidir.
Hypogonadism refers to the condition in Women of all ages where by You will find a minimize or finish cessation in the creation of sexual intercourse hormones (estrogen and progesterone) as a result of troubles in the hypothalamus and/or pituitary gland. During this situation, the hypothalamus or pituitary glands don't release enough quantities of hormones (gonadotropin-releasing hormone or gonadotropins) that encourage the ovaries, or perhaps the hormones they site launch can not perform their standard capabilities.
Yumurtlama bozukluğu olması halinde yumurtlamanın düzenli hale getirilmesi veya uyarılması için doğurganlık ilaçları kullanılabilir. Doğurganlık ilaçları, yumurtlama bozukluğu olan kadınlarda tercih edilen tedavilerin başında gelmektedir.
Bu bağlamda bir dönem denendiği halde doğal yolla gebelik elde edilemezse kadınların yumurtlama dönemlerini takip etmeleri, iyi bilmeleri gerekir.
Regular şartlar altında üreme çağındaki, yani ergenlikten menopoza kadar olan dönem içindeki kadınlar ortalama ayda bir kez yumurtlar. İşte bu yumurtlama işlevi de eğer gebeliğe engel başka bir sorun yoksa kadının bebek sahibi olabileceğinin göstergesidir.
Yumurtlama bozukluğunun nedenine ve yumurtlamayı etkileyen hormonlara bağlı olarak belirtiler değişiklik gösterebilir. Bazı vakalarda tek belirti kısırlık olmaktadır. Diğer nedenler arasında şunlar yer almaktadır:
Düzenli olarak yumurtlayabilen kadınlar genellikle korumasız cinsel ilişki yaşadvertıklarında ortalama bir yıl içinde gebe kalabilirler.
Tedavi approachı, bireysel duruma, semptomlara ve altta kadınlarda yumurtlama bozukluğu belirtileri yatan nedenlere bağlı olarak belirlenir. İşte hipogonadotropik hipogonadizm tedavisinde kullanılan bazı yöntemler:
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı korunun. Bazı enfeksiyonlar kadınlarda kısırlığa yol açabileceği için cinsel ilişki sırasında korunun.
Özellikle fazla alınan şeker zamanla dejeneratif hastalıklara neden olmaktadır. Bu yüzden hem tedavi sırasında hem de sonrasında fazla alınmamasına dikkat edilmelidir. Sindirime de propertyımcı olması açısından lif bakımından zengin olarak besinler tüketilmelidir.
Yumurtalık tembelliği vücuttaki hormon dengesini oldukça etkilediğinden tedavi edilmediği takdirde psikolojik rahatsızlıklar ile karşılaşılma riski oldukça yüksektir.